Districtskampioenschappen in Gilze 22 maart 2009                                                                                        Nieuws

Verslag Zuid Nederlandse kampioenschappen 22 maart 2009.

Door een griepje van Matthijs kon hij helaas niet meedoen en moesten we het ook zonder onze vliegende reporter Arnold doen.

Om 8:00 uur vertrokken we vanuit Clinge. In Gilze aangekomen waren Niels en Toby al aanwezig. Alleen de coach mocht de kaarten ophalen. Wat we snel deden. Na het wegen naar de zaal. Op 6 matten werd er gestreden.

Toby en Niels zaten in de zelfde poule. Niels had de eerste wedstrijd een hele goede tegenstander en verloor, de tweede ging stukken beter. Hij stond voor, alleen vergat Niels dit en ging er fanatiek tegenaan. Zijn tegenstander maakte gebruik hiervan en nam hem over, waardoor hij alsnog verloor. Na twee keer verliezen was hij klaar, want dat gaat zo met een dubbel afval systeem.

Ondertussen was broer Toby op de mat ernaast flink op gang. De eerste wedstrijd won hij met een mooie worp, ippon. De tweede en derde ook winst. Dat ging richting prijs. Maar door de vele judoka’s in deze poule was dat nog niet zo. De vierde wedstrijd was tegen een slimme, die Toby zijn worpen goed door had en overnam, jammer wedstrijd verloren. Vervolgens in de verliezers ronde verder waar, na veel strijd net verloren. Een vierde plaats, heel goed gedaan!

Als laatste was Anne aan de beurt. Haar eerste wedstrijd won ze met twee keer een wazari. De tweede was stukken moeilijker ze werd mooi geworpen en kwam in een houdgreep terecht en verloor met ippon. Dit meisje werd later 1e . Dan door naar de verliezers ronde. Daar met worp en houdgreep opnieuw een ippon gescoord. Resultaat een 3e plaats.

Maddy van den Brande